DC-banner.jpg

Får det til å spire og gro i ørkenen
De siste ti årene har Desert Control arbeidet med å skape den perfekte oppskriften på en nyskapende løsning kalt LNC. Målet er å gjøre ørken fruktbar. Vanligvis tar det mellom sju og femten år å gjøre ørkenjord dyrkbar, men med Desert Controls løsning tar det bare sju timer! Det er ny rekord.

investorseminar-slideshow2.jpg

Oppstartsselskaper fra GBN Accelerator på investorseminar på Campus Ås
Oppstartsselskaper i Green Business Norway Accelerator presenterer seg på det 12. investorseminaret i Vitenparken på Campus Ås i september. Arrangementet er et samarbeid med Inkubator Ås.

cycled-960-1.jpg

Ny banebrytende Blockchain teknologi - Cycled etablerer samarbeid med AKEO
Cycled Technologies og Akeo utvikler ny blockchain teknologi for avfallsinnsamling i den nye sirkulærøkonomien.

GBN_HSN_avtalesignering_1_960.png

GBN og Høgskolen i Sørøst Norge etablerer FoU samarbeid
- Samarbeidet med Høgskolen i Sørøst-Norge styrkerforsknings- og utviklingsarbeidet i oppstartsselskapene som er en del av vårt Akseleratorprogram, sier Thor Sverre Minnesjord, CEO i GBN. Først ute er teknologiselskapet Fluid Metal 3D.

20170209_graf-960.jpg

Vann- og avløpsinfrastruktur under press i GCC-landene
Befolkningen i Gulf-regionen er i rask vekst. Hele tiden må myndighetene takle flaskehalser for å holde tritt med veksten, spesielt med tanke på infrastruktur og vann og avløp. Medlemslandene i Gulf Cooperation Council (GCC) møter utfordringene med massive utviklingsplaner som er prosjektert for en kontinuerlig stabil befolkningsvekst og økonomisk vekst frem til 2030.

circular-960.jpg

Delegasjon fra polske byer fikk innsyn i sirkulær avfallshåndtering
Onsdag 14. september møttes polske og norske interessenter i Drammen. Foranledningen var EUs ambisiøse målsettinger for avfallshåndtering.

Forum-Dyrektorow-960.jpg

Fremtidens avfallshåndtering høyt på agendaen i Polen
Green Business Norway har vært i dialog med beslutningstagere på en rekke nøkkelarrangementer i Polen de siste ukene.

160126-960.jpg

Stor interesse for grønn teknologi under lansering av BI-programmet UAE
Deltakere fra de nordiske ambassadene, nordiske selskaper og lokale samarbeidspartnere i De forente arabiske emirater stilte opp på lanseringsseminaret i Masdar City i Abu Dhabi den 21. januar.

gbtmp3.jpg

Lanserer nordisk samarbeid i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater
Med Abu Dhabi Sustainability Week som bakteppe, lanserer Green Business Norway, Green Net Finland og Nordic Innovation neste fase av Business Intelligence-programmet for Gulfregionen.

rdf-960-270.jpg

Bulgarsk delegasjon ser på bærekraftig avfallshåndtering i Norge
Green Business Norway var i oktober vertskap for en offisiell delegasjon fra Bulgaria som fikk presentert tre alternativer for bærekraftig og fremtidsrettet avfallshåndtering.

Lubelskie-960-270.jpg

Grønn industri i fokus innenfor Telemark–Lubelskie-samarbeidet
En delegasjon fra Lubelskie-regionen har denne uken vært på plass i Telemark. Etter en reise gjennom fylket, blant annet til Rjukan, signerte Guvernør Sosnowski og fylkesordfører Riis-Johansen avtalen om et utstrakt samarbeid mellom regionene.

thor-sverre-960.png

Statsminister Erna Solberg møter Green Business Norway under sitt besøk på Klosterøya
Tirsdag 18. august besøkte statsminister Erna Solberg kunnskapsbedriftene på Klosterøya, der hovedkontoret til Green Business Norway holder til. Under lunsjen med statsministeren ble det mangfoldige og nyskapende miljøet i grenlandsregionen løftet frem.

IMG_1327-slide.png

Norsk miljøteknologi staker ut kursen på EcoForum-konferansen i Polen
Den sjette EcoForum-konferansen gikk i år av stabelen 10. og 11. juni. Konferansen ble igjen en fruktbar møteplass for både polske og norske aktører innenfor det interregionale samarbeidet mellom Telemark fylkeskommune og Lubelskie-regionen.

WP_002078-slide.jpg

Gulf-regionen er et lovende marked for gjenvinning og grønn energi
Flere demonstrasjonsprosjekter for gjenvinning er under etablering i De forente arabiske emirater (FAE). Green Business Norway (GBN) mener at utsiktene til forretningsutvikling i regionen er lovende.

Grand-opening-960.png

Storslått lansering
av retursystem i Romania basert på TOMRA-teknologi

DSC_0071_slide.png

Fornybar energi fra baller av strå
Forrige uke møttes representanter fra Lubelskie-regionen i Polen og Telemark fylkeskommune for å se nærmere på kraftverket Sleaford Renewable Energy Plant i England.

11020407_1044763565533649_820775577_n-960.jpg

Det polske parlamentet setter søkelyset på norske avfallsløsninger
Mer enn 100 personer kom sammen i Sejm, underhuset i polske parlamentet, for å diskutere den siste utviklingen på avfallshåndteringsfeltet. Seminaret var et polsk-norsk samarbeid.

150302-Roaf_Beate-Langset-960.jpg

Polen og Norge sammen om fremtidsrettet avfallshåndtering
Avfallshåndtering er et felt i stor endring. Viktige strategiske beslutninger må til for å kontrollere den aktuelle utviklingen. Green Business Norway har de siste årene spilt en aktiv rolle i erfaringsutvekslingen mellom Polen og Norge.

NX2A11463.jpg

Energigjenvinning - både miljøvennlig og lønnsomt?
Dette var spørsmålet paneldeltakerne ble stilt i en av de mange paneldiskusjonene under årets Energy Forum i Karpacz i Polen.

slide2.jpg

GBN var blant vertskapet da Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Klosterøya i Skien
Den norske CleanTech industriens posisjon i dag og i et femårsperspektiv var blant temaene som ble drøftet med Kronprinsen.

Clean sands.jpg

Ennox Oil: Cleantech gjennombrudd
Ennox Oil Solutions er et godt eksempel på hvordan ny business kan oppstå når ideer fra ulike forretningsmessige verdener møtes. Idemakere med løsninger for avfallsbehandling møter idemakere med løsninger for brønnstimulring innen oljeproduksjon. Slik startet utviklingen av den patenterte EGX-prosessen, løsningen for
utvinning av olje fra faste materialer som jord, sand, slam osv.

mb4.jpg

"New Deal" gir resultater hos Miljøbil Grenland
Miljøbil grenland valgte å satse på å videreutvikle sin spisskompetanse innen batteriteknologi og fokusere på engineering og testproduksjon. Batteriet er selve nøtta i all forflytning basert på elektrisk energi. Selskapets bevisste satsing begynner å gi resultater.

Norner_prosess.jpg

Norner fester grepet om vekstambisjonene
Tine Rørvik og Ole Jan Myhre
Med stø kurs og solid forankring i sin opprinnelige ambisjon, stevner det privateide forskningsinstituttet Norner nå videre på sin spennende kurs. Noen av utviklingsgrepene som tas nå, er blant de mest spennende og banebrytende siden selskapet ble skilt ut fra Borealis for 4 år siden.

gloer2.jpg

GLØR med sving på renovasjonsjobben
Visjonen er å være en miljøpådriver, forretningsideen å være kundenes foretrukne samarbeidspartner i avfalls- og gjenvinningsspørsmål. Begge deler synes naturlig og bra for et selskap som er tiltrodd ansvaret for den viktige renovasjonstjenesten i en region. Nylig har Glør fått en formell bekreftelse på at strategien og det de gjør for å sette den ut i livet, er riktig.
previous next

Velkommen til hit Barcelona - World Innovation Summit, 17.6-19.6.2009

Velkommen til hit Barcelona - World Innovation Summit, 17.6-19.6.2009
04. Mai 2009
 
EU har annonsert 2009 som The Year of Creativity and Innovation. Spania (Barcelona) har tatt et initiativ ved å lansere møteplassen (mellom investorer og entreprenører) HIT Barcelona - World Innovation Summit fra den 17.6 og til den 19.6.2009 i Barcelona
 
EUs programmer er nå i disse krisetider rettet mot innovasjon og det å skape nye arbeidsplasser. Norske myndigheter anbefaler norske miljøer å være rettet mot Europa. Ta en titt på www.hitbarcelona.com

Spansk-Norsk Handelskammer har innledet et samarbeid med HIT Barcelona. Fokus i år vil være på områdene Telecom, Cleantech og Healthcare-Biotech.

Hvem bør delta?
Norske innovasjonsselskaper ( forskningsparker, kunnskapsparker og TTOer (Technology Transfer Offices) som på vegne av sine tidlig fase start ups søker kontakt med investor miljøer utover det de kan få av kontakter her hjemme. Men også andre interesserte er velkomne til å melde seg på. En reise til Barcelona vil være en fin anledning til å:

 • Lære hvorledes slike europeiske møteplasser fungerer.
 • Videreføre arbeidet med å bygge opp et internasjonalt nettverk.
 • Videreføre arbeidet med å få inn (til Norge) utenlandske tidlig fase investorer.
  (Norske tidlig fase entreprenører er fortsatt lite synlige i Europa).

De norske innovasjonsselskapene må gjerne ta med seg noen start ups fra sin portefølje innen Cleantech og Healthcare-Biotech. Besøket i Barcelona vil særlig passe for start ups med et internasjonalt ekspansjonspotensiale. Se nærmere om konkurransen og speed dating nedenfor.

Kort omtale av HIT Barcelona
The Global Entrepreneurship Competition vil kåre og belønne vinnere blant deltakende start ups.
The Innovative Marketplaces (speed dating) vil tilby en-til-en møter mellom investorer og utvalgte startups/entrenprenører.
The Innovative Plenary Congress vil bli besøkt av ledende personligheter fra europeisk samfunnliv, næringsliv og forskning.

Spansk-Norsk Handelskammer sin rolle
For våre norske samarbeidspartnere, våre medlemmer og potensielle nye medlemmer har vi avtalt følgende rabatter:
Ved registrering (på hjemmesiden) før 15.5.09:
- 25 % generell rabatt på hele (full) registrerings pris.
- 10 % ekstra rabatt på hele (full) registrerings pris.

Ved registrering etter 15.5.09
- Bare de 10 % ekstra rabatt.

Spansk-Norsk handelskammer har fått tildelt en spesiell registreringskode. Koden er 3820 20 4567. Koden skal alltid inkluderes ved hver registrering for deltakelse. Bruk av koden vil utløse automatisk de 10 % ekstra rabatt. I tillegg til dette har vi fått anledning til å tilby
norske deltakere følgende ekstra insentiv. Ved å registrere minimum 5 personer samtidig og under det samme navnet, vil påmeldingen kvalifisere for corporate 5-pass rate Dette tilsammen vil gi oss HIT Barcelonas best price.

Konkurransen og speed dating
Spansk-Norsk Handelskammer ble sent involvert i prosessen. Derfor anbefaler vi for i år (2009) primært deltakelse som betalende besøkende og observatør. For de som likevel måtte ønske å kvalifisere seg for konkurransen, anbefaler vi rask påmelding og registrering da dette må skje før fredag 8.5.2009. Her følger litt informasjon:

 1. Gå til www.hitbarcelona.com.
 2. Gå til Innovation Marketplaces.
 3. Hver av de tre marketplaces har en Get involved knapp.
 4. Klikk deg inn ved Cleantech eller Healthcare.
  (Telecom er i 2009 bare forbeholdt medlemmer av GSMA Mobile Innovation Exchange.
 5. Her finner du informasjon om:
  - Registration (for the competition or tournament)
  (bare for presenting companies eller deltakere for konkurransen)
  - Selection criteria and process
  - Application form (as presenting company)

NB: Vær oppmerksom på at speed dating ikke er åpen for alle, men bare tilbys som en ekstra fordel til de start ups om deltar i konkurransen.

Det er lagt opp til individuell påmelding, reise-og hotell booking. I størst mulig grad vil vi imidlertid prøve å bo på samme hotell. Et tremanns-team fra Spansk-Norsk Handelskammer vil være tilstede i Barcelona hele tiden for å kunne yte de norske deltakere service, inklusive tolketjeneste. Meld derfor fra til Terje Engelhardtsen etterat du har registrert deg. Husk å benytte oppgitte kode ved registrering. Norske deltakere vil bli fulgt opp etter HIT Barcelona. Ta kontakt dersom du har spørsmål.

Med vennlig hilsen
Saludos cordiales
Spansk-Norsk Handelskammer
Camara de Comercio Hispano-Noruega

Terje Engelhardtsen
Vise-President, Oslo
Mobil: 0047 918 82 664
E-mail: tjengel@online.no


Aktueltarkiv
| More


Hold deg oppdatert motta nyhetsbrev