Får det til å spire og gro i ørkenen

De siste ti årene har Desert Control arbeidet med å skape den perfekte oppskriften på en nyskapende løsning kalt LNC. Målet er å gjøre ørken fruktbar. Vanligvis tar det mellom sju og femten år å gjøre ørkenjord dyrkbar, men med Desert Controls løsning tar det bare sju timer! Det er ny rekord.

DC.jpg

Simple-process-flow.jpg

Desert Control ble medlem i Green Business Norway i 2017 for å få støtte og ressurser til å gå inn i Gulf- og MENA-regionen som et beachhead market med sin løsning. På daværende tidspunkt kunne selskapet skilte med fremgangsrik felttesting både i Egypt og Pakistan.

Med støtte fra GBN har Desert Control fra november 2017 til februar 2018 utført felttester med svært gode resultater på en farm i Al Ain. På Desert Controls nettsider finnes det et detaljert sammendrag av testingen.

I kjølvannet av testingen har GBN bistått Desert Control i å søke om et «Impact Innovation Grant» på 100 000 amerikanske dollar, som ble lansert av Dubai Expo i 2020. Tilskuddet gikk til Desert Control sommeren 2018.

dc-award.png

Desert Control planlegger å bruke dette tilskuddet til å utvikle en storskala LNC-produksjonsenhet samt gjennomføre flere felttester i samarbeid med International Center of Biosaline Agriculture (ICBA) i Dubai. Felttestene skal bidra til å optimalisere LNC-oppskriften for forskjellige typer avlinger og jordsmonn.

En annen målsetting er å optimalisere og til slutt automatisere overrislingsanlegg, styrt etter type jordsmonn, avling og miljømessige parametere som luftfuktighet, grunnvannivåer, temperatur og lignende. I august 2018 etablerte Desert Control en lokal filial i IN5-inkubatoren i DMCC Free Zone i Dubai. Der vil selskapet utføre ytterligere felttester i andre områder i regionen. Og samtidig er Desert Control i ferd med å slå seg sammen med lokale partnere og potensielle distributører. GBN bistår selskapet med støtte og veiledning der det trengs, og er aktivt på utkikk etter nye muligheter i regionen.

– Desert Control har hatt gleden av å samarbeide med Green Business Norway i FAE ved flere anledninger, og vi er svært fornøyde med GBNs tjenester; den kontinuerlige støtten og GBNs innsikt det lokale markedet. Desert Control Middle East FZ LLC vil fortsatt engasjere GBN i kommende prosjekter i Gulfregionen, vel vitende om at GBN leverer tjenester av høy kvalitet, til avtalt tid og avtalt pris. Dessuten er det veldig hyggelig å jobbe med GBN-teamet!

Atle Idland, adm. dir. Desert Control Middle East FZ LLC