Velkommen til hit Barcelona - World Innovation Summit, 17.6-19.6.2009

Velkommen til hit Barcelona – World Innovation Summit, 17.6-19.6.2009
04. Mai 2009

EU har annonsert 2009 som The Year of Creativity and Innovation. Spania (Barcelona) har tatt et initiativ ved å lansere møteplassen (mellom investorer og entreprenører) HIT Barcelona – World Innovation Summit fra den 17.6 og til den 19.6.2009 i Barcelona

EUs programmer er nå i disse krisetider rettet mot innovasjon og det å skape nye arbeidsplasser. Norske myndigheter anbefaler norske miljøer å være rettet mot Europa. Ta en titt på www.hitbarcelona.com

Spansk-Norsk Handelskammer har innledet et samarbeid med HIT Barcelona. Fokus i år vil være på områdene Telecom, Cleantech og Healthcare-Biotech.

Hvem bør delta?
Norske innovasjonsselskaper ( forskningsparker, kunnskapsparker og TTOer (Technology Transfer Offices) som på vegne av sine tidlig fase start ups søker kontakt med investor miljøer utover det de kan få av kontakter her hjemme. Men også andre interesserte er velkomne til å melde seg på. En reise til Barcelona vil være en fin anledning til å:

 • Lære hvorledes slike europeiske møteplasser fungerer.
 • Videreføre arbeidet med å bygge opp et internasjonalt nettverk.
 • Videreføre arbeidet med å få inn (til Norge) utenlandske tidlig fase investorer.
  (Norske tidlig fase entreprenører er fortsatt lite synlige i Europa).

De norske innovasjonsselskapene må gjerne ta med seg noen start ups fra sin portefølje innen Cleantech og Healthcare-Biotech. Besøket i Barcelona vil særlig passe for start ups med et internasjonalt ekspansjonspotensiale. Se nærmere om konkurransen og speed dating nedenfor.

Kort omtale av HIT Barcelona
The Global Entrepreneurship Competition vil kåre og belønne vinnere blant deltakende start ups.
The Innovative Marketplaces (speed dating) vil tilby en-til-en møter mellom investorer og utvalgte startups/entrenprenører.
The Innovative Plenary Congress vil bli besøkt av ledende personligheter fra europeisk samfunnliv, næringsliv og forskning.

Spansk-Norsk Handelskammer sin rolle
For våre norske samarbeidspartnere, våre medlemmer og potensielle nye medlemmer har vi avtalt følgende rabatter:
Ved registrering (på hjemmesiden) før 15.5.09:
– 25 % generell rabatt på hele (full) registrerings pris.
– 10 % ekstra rabatt på hele (full) registrerings pris.

Ved registrering etter 15.5.09
– Bare de 10 % ekstra rabatt.

Spansk-Norsk handelskammer har fått tildelt en spesiell registreringskode. Koden er 3820 20 4567. Koden skal alltid inkluderes ved hver registrering for deltakelse. Bruk av koden vil utløse automatisk de 10 % ekstra rabatt. I tillegg til dette har vi fått anledning til å tilby
norske deltakere følgende ekstra insentiv. Ved å registrere minimum 5 personer samtidig og under det samme navnet, vil påmeldingen kvalifisere for corporate 5-pass rate Dette tilsammen vil gi oss HIT Barcelonas best price.

Konkurransen og speed dating
Spansk-Norsk Handelskammer ble sent involvert i prosessen. Derfor anbefaler vi for i år (2009) primært deltakelse som betalende besøkende og observatør. For de som likevel måtte ønske å kvalifisere seg for konkurransen, anbefaler vi rask påmelding og registrering da dette må skje før fredag 8.5.2009. Her følger litt informasjon:

 1. Gå til www.hitbarcelona.com.
 2. Gå til Innovation Marketplaces.
 3. Hver av de tre marketplaces har en Get involved knapp.
 4. Klikk deg inn ved Cleantech eller Healthcare.
  (Telecom er i 2009 bare forbeholdt medlemmer av GSMA Mobile Innovation Exchange.
 5. Her finner du informasjon om:
  – Registration (for the competition or tournament)
  (bare for presenting companies eller deltakere for konkurransen)
  – Selection criteria and process
  – Application form (as presenting company)

NB: Vær oppmerksom på at speed dating ikke er åpen for alle, men bare tilbys som en ekstra fordel til de start ups om deltar i konkurransen.

Det er lagt opp til individuell påmelding, reise-og hotell booking. I størst mulig grad vil vi imidlertid prøve å bo på samme hotell. Et tremanns-team fra Spansk-Norsk Handelskammer vil være tilstede i Barcelona hele tiden for å kunne yte de norske deltakere service, inklusive tolketjeneste. Meld derfor fra til Terje Engelhardtsen etterat du har registrert deg. Husk å benytte oppgitte kode ved registrering. Norske deltakere vil bli fulgt opp etter HIT Barcelona. Ta kontakt dersom du har spørsmål.

Med vennlig hilsen
Saludos cordiales
Spansk-Norsk Handelskammer
Camara de Comercio Hispano-Noruega

Terje Engelhardtsen
Vise-President, Oslo
Mobil: 0047 918 82 664
E-mail: tjengel@online.no