Skip to content

Aktuelt

Aktuelle saker for Green Business Norway.

Østerrike satser stort på sirkulær økonomi

Den 6. og 7. desember besøkte partnere fra Circular Based Waste Management-prosjektet Linz, Østerrike, organisert av Green Business Norway og Business Upper Austria.

Mulighetsstudie for nytt senter for gjenbruk og avfallsmottak i Mažeikiai

Mulighetsstudie for etablering av et nytt stort avfallsinnsamlingssted og ReUse-senter i Mažeikiai, Litauen, er nå gjennomført.

Cambi skal levere termisk hydrolyseteknologi i Bulgaria

Cambi bygger for tiden sitt første termiske hydrolyseprosjekt i Bulgaria, for Sofiyska Vodas Kubratovo avløpsvannbehandlingsanlegg i Sofia.

Skottland satser stort på sirkulær økonomi og sosialt entreprenørskap

Partnere fra Circular Based Waste Management-prosjektet har studert sosialt entreprenørskap og sosiale initiativer der sirkulær økonomi og gjenbruk inngår som en del av løsningen på sosiale problemer og fattigdom.

Sustainable Energy konferansen i Sumy

Sustainable Energy -konferansen åpnet offisielt 26. september i Sumy, Ukraina. Arrangementet var på initiativ fra Department of Finance, Economy and Investments i Sumy City Council, og EU-prosjektet "Covenant of Mayors - East".

European Local Communities Conference – sirkulærøkonomi I fokus

Prosjektpartnere fra prosjektet Circular Based Waste Management - CBWM presenterte sine målsettinger og aktiviteter for lokale sirkulærøkonomitiltak på «Circular Economy Initiatives in European Local Communities» konferansen organisert av Mažeikiai kommune den 3. juni

Litauen viser interesse for norske sirkulærøkonomi aktører

Circular Based Waste Management-prosjektpartnere fra Litauen, reiste til Norge for å besøke selskaper som pionerer beste praksis løsninger innen avfallshåndtering, resirkulering og gjenbruk og matavfall.

CBWM partnere besøker Norge for å lære om organiske resirkuleringsanlegg og incentiver i avfallsbransjen.

Prosjekt-partnere fra «Circular Based Waste Management - CBWM» fra Mažeikiai kommune, Telšiai Regionale Avfall-håndterings-senter i Litauen og bystyre i byen Paide i Estonia har returnert til Norge på deres andre studietur. Turen gikk til Oslo og Bergen regionene, og formålet denne gangen var å lære om resirkulering av organisk avfall i Norge, og incentivordninger innen avfallsbransjen.

Samarbeidspartnere fra Litauen og Estonia besøker norske bedrifter som jobber med sirkulær økonomi

Green Business Norway har arrangert en studietur til Norge for samarbeidspartnere i prosjektet kalt «Circular Based Waste Management - CBWM», med besøk hos organisasjoner som er eksperter på sirkulær økonomi.

The Circular Based Waste Management project – Prosjektet for avfallshåndtering basert på en sirkulær tilnærming

1.ste september 2020 markerte starten på prosjektet for avfallshåndtering basert på en sirkulær tilnærming. Prosjektet bygger på et felles initiativ, med formål om å fremme konkrete tiltak for sirkulær avfallshåndtering i tre europeiske regioner.

R8 Flying Start gikk til Future Synthesis

For tredje år på rad ble R8 Flying Start utdelt under Gründeruka. Denne gang gikk prisen til Future Synthesis og Maritsa Kissamitaki!

WindSim inngår strategisk samarbeid med Shanghai Electric Wind Power Group

WindSim og Shanghai Electric Wind Power Group har inngått en strategisk partnerskapsavtale under China Wind Power Conference og Exibition I Bejing I Oktober.

Cycle vant StarADs Summer Incubator pitchekonkurranse

Cycled deltok i sommerinkubatoren StartAD og var en av vinnerne i den splittede avgjørelsen av pitchekonkurransen. Programmet varte i sju uker og inkluderte åtte oppstartsbedrifter fra alle de tre campusene til Universitetet i New York.

Soraytec og den norske paviljongen tildelt pris for beste design under Nanjing Tech Week 2019

Soraytec var invitert til Kina for å delta i den norske paviljongen på teknologimessen «Nanjing Tech Week’s High-Tech Fair» i Nanjing. Messen tar mål av seg til å presentere høyteknologisk innovasjon og bringer nye og innovative teknologier til Nanjing og Kina.

Cycled Technologies på Technoport Nordic Deep Tech 2019

Cycled Technologies, en av våre akseleratorbedrifter, har blitt invitert som en av hovedinnlederne til Technoport Nordic Deep Tech. Cycled Technologies ønsker å diskutere globale målsettinger og demonstrere hvordan enkle lokale samarbeid kan bidra til å løse verdens miljøutfordringer.

Får det til å spire og gro i ørkenen

De siste ti årene har Desert Control arbeidet med å skape den perfekte oppskriften på en nyskapende løsning kalt LNC. Målet er å gjøre ørken fruktbar. Vanligvis tar det mellom sju og femten år å gjøre ørkenjord dyrkbar, men med Desert Controls løsning tar det bare sju timer! Det er ny rekord.

Oppstartsselskaper fra GBN Accelerator på investorseminar på Campus Ås

Oppstartsselskaper i Green Business Norway Accelerator presenterer seg på det 12. investorseminaret i Vitenparken på Campus Ås i september. Arrangementet er et samarbeid med Inkubator Ås.

Ny banebrytende Blockchain teknologi – Cycled etablerer samarbeid med AKEO

Cycled Technologies og Akeo utvikler ny blockchain teknologi for avfallsinnsamling i den nye sirkulærøkonomien.

GBN og Høgskolen i Sørøst Norge etablerer FoU samarbeid

- Samarbeidet med Høgskolen i Sørøst-Norge styrkerforsknings- og utviklingsarbeidet i oppstartsselskapene som er en del av vårt Akseleratorprogram, sier Thor Sverre Minnesjord, CEO i GBN. Først ute er teknologiselskapet Fluid Metal 3D.

Vann- og avløpsinfrastruktur under press i GCC-landene

Befolkningen i Gulf-regionen er i rask vekst. Hele tiden må myndighetene takle flaskehalser for å holde tritt med veksten, spesielt med tanke på infrastruktur og vann og avløp.

Delegasjon fra polske byer fikk innsyn i sirkulær avfallshåndtering

Onsdag 14. september møttes polske og norske interessenter i Drammen. Foranledningen var EUs ambisiøse målsettinger for avfallshåndtering.

Fremtidens avfallshåndtering høyt på agendaen i Polen

Green Business Norway har vært i dialog med beslutningstagere på en rekke nøkkelarrangementer i Polen de siste ukene.

Stor interesse for grønn teknologi under lansering av BI-programmet UAE

Deltakere fra de nordiske ambassadene, nordiske selskaper og lokale samarbeidspartnere i De forente arabiske emirater stilte opp på lanseringsseminaret i Masdar City i Abu Dhabi den 21. januar.

Lanserer nordisk samarbeid i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater

Med Abu Dhabi Sustainability Week som bakteppe, lanserer Green Business Norway, Green Net Finland og Nordic Innovation neste fase av Business Intelligence-programmet for Gulfregionen.

Bulgarsk delegasjon ser på bærekraftig avfallshåndtering i Norge

Green Business Norway var i oktober vertskap for en offisiell delegasjon fra Bulgaria som fikk presentert tre alternativer for bærekraftig og fremtidsrettet avfallshåndtering.

Grønn industri i fokus innenfor Telemark–Lubelskie-samarbeidet

En delegasjon fra Lubelskie-regionen var sist uke på plass i Telemark. Etter en reise gjennom fylket, blant annet til Rjukan, signerte Guvernør Sosnowski og fylkesordfører Riis-Johansen avtalen om et utstrakt samarbeid mellom regionene.

Statsminister Erna Solberg møter Green Business Norway på Klosterøya

Tirsdag 18. august besøkte statsminister Erna Solberg  kunnskapsbedriftene på Klosterøya, der hovedkontoret til Green Business Norway holder til. Under lunsjen med statsministeren ble det mangfoldige og nyskapende miljøet i grenlandsregionen løftet frem.

Norsk miljøteknologi staker ut kursen på EcoForum-konferansen i Polen

Den sjette EcoForum-konferansen gikk i år av stabelen 10. og 11. juni. Konferansen ble igjen en fruktbar møteplass for både polske og norske aktører innenfor det interregionale samarbeidet mellom Telemark fylkeskommune og Lubelskie-regionen.

Gulf-regionen er et lovende marked for gjenvinning og grønn energi

Flere demonstrasjonsprosjekter for gjenvinning er under etablering i De forente arabiske emirater (FAE). Green Business Norway (GBN) mener at utsiktene til forretningsutvikling i regionen er lovende.

Storslått lansering av retursystem i Romania basert på TOMRA-teknologi

SIGUREC er et kombinert returpunkt og tomgodsretursystem som forener beste praksis fra skandinavisk gjenvinningsteknologi. Green Business Norway er den norske partneren i prosjektet og var til stede på den offisielle åpningen i Bucuresti den 20. mai.

Fornybar energi fra baller av strå

Forrige uke møttes representanter fra Lubelskie-regionen i Polen og Telemark fylkeskommune for å se nærmere på kraftverket Sleaford Renewable Energy Plant i England.

Polen og Norge ser nærmere på halm som fornybar energikilde

Representanter fra Lubelskie-regionen i Polen og Telemark fylkeskommune møttes tirsdag 7. april i britiske Grantham, i forkant av et studiebesøk ved Sleaford Renewable Energy Plant.

Det polske parlamentet setter søkelyset på norske avfallsløsninger

Mer enn 100 personer kom sammen i Sejm, underhuset i polske parlamentet, for å diskutere den siste utviklingen på avfallshåndteringsfeltet. Seminaret var et polsk-norsk samarbeid.

Polen og Norge sammen om fremtidsrettet avfallshåndtering

Avfallshåndtering er et felt i stor endring. Viktige strategiske beslutninger må til for å kontrollere den aktuelle utviklingen. Green Business Norway har de siste årene spilt en aktiv rolle i erfaringsutvekslingen mellom Polen og Norge.

Energigjenvinning – både miljøvennlig og lønnsomt?

både miljøvennlig og lønnsomt?

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Klosterøya i Skien

Green Business Norway (GBN) var blant vertskapet da Kronprins Haakon besøkte Klosterøya næringspark i Skien. Den norske CleanTech industriens posisjon i dag og i et femårsperspektiv var blant temaene som ble drøftet med Kronprinsen.

Green Business Norway etablerer Business Intelligence Program i Gulf Regionen

Markedene for Cleantech industrien i Gulfen er i kraftig vekst. Gjennom etableringen av et nytt business intelligence program i regionen, vil Green Business Norway sammen med flere medlemsbedrifter ta del i denne veksten. Programmet fikk nylig et viktig løft etter at Nordic Innovation har besluttet å gå inn som samarbeidspartner i programmet.

Einar Vangsnes ny styreleder i Green Business Norway

Etter 8 år i styret hvorav 4 som styreleder overlater Bjarne Paulsrud (67) styrelederjobben i Green Business Norway til Einar Vangsnes (44) fra TergoPower. Anders Tørud fra NLI går inn i rollen som nestleder, og Harald Kleiven fra Cambi blir nytt medlem av styret sammen med Olaf Sveggen fra Fugro Oceanor som ble gjenvalgt for 2 nye år.

Cleantech gjennombrudd for Ennox Oil Solutions

Ennox Oil Solutions AS er et godt eksempel på hvordan ny business kan oppstå når ideer fra ulike forretningsmessige verdener  møtes.

GBN signerer ny MOU med byen Daye i Kina

GBNs medlemsbedrifter inngår med kompetanse, teknologi og løsninger. Avtalen omfatter prosjekter innenfor optisk sortering, substrat av matavfall til biogassproduksjon, slamhåndtering, samt monitorering av lokale og regionale vannressurser.

Nytt strategisk oppkjøp

COWI AS overtok 1. august 2013 aksjene i Aquateam – Norsk vannteknologisk senter. Firmaet skiftet fra samme dato navn til Aquateam COWI AS. Det blir videreført som et heleid datterselskap, ledet av én av gründerne, Eilen A. Vik. Hun har vært i firmaet siden det ble etablert i 1984. Aquateam, med sine 27 medarbeidere, er et sterkt navn innen anvendt forskning og rådgiving knyttet til vannrelaterte miljøspørsmål. Administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen, er svært tilfreds.

Generalforsamling og medlemsmøte 19. juni

Generalforsamling i Geen Business Norway holdes 19. juni kl 13.00 på Quality hotell Tønsberg. Direkte etter generalforsamlingen holdes et medlemsmøte med oppdateringer og fokus på aktuelle saker i GBN, blant annet nye markedsmuligheter i Bulgaria.

Høster fruktene av polsk-norsk samarbeid

Samarbeidet mellom Telemark fylke, Lublin-regionen i Polen, Green Business Norway og medlemsbedrifter bærer frukter. TergoPower er i sluttfasen av forberedelser til etableringen av sitt første biomasse-fyrte kraftverk i Lubelskieregionen. Anlegget representerer en investering på 140 millioner Euro. Tomra Collection Solutions er i pilot med automatiserte innsamlingsløsninger for drikkevareemballasje i Lublin by

Seminar i Skien 15. januar: Grønn bygg-innovasjon

Dette er hovedtema når GBN og Telemark Fylkeskommunes Eiendomsselskap 15. januar 2013 inviterer til seminaret i Skien. Seminaret er gratis.

Innovasjonspris til cambi og Oslo kommune

Cambi as og Oslo kommune Gjenvinningsetaten vant forskningsrådets innovasjonspris 2012. Prisen, som i tillegg til heder og ære er på kr 500 000, ble utdelt under Forskningens festaften i Oslo nylig.

Håndfaste resultater i Polen – Norge samarbeidet

Som gode eksempler på polsk-norsk samarbeid, ble flere nye samarbeidsavtaler mellom polske kunder og norske leverandører signert under statsbesøket og Green Growth konferansen i Warszawa 10. mai. Green Business Norway-medlemmene Aquateam as og Tomra sorting solutions var blant disse. 

Lubelskie forbereder norske løsninger for gjenvinning og resirkulering

Vi ser allerede positive resultater av besøket en delegasjon fra Lubelskieregionen i Polen avla til Telemark tidligere i vår, sier daglig leder Thor Sverre Minnesjord i Green Business Norway. Som et direkte resultat av dialogen og kontaktene som ble etablert mellom delegasjonen, medlemsbedrifter i Green Business Norway og politisk ledelse i Telemark fylkeskommune, har partene tatt initiativ til å følge opp to konkrete prosjektmuligheter på kommersiell basis.

Grønn bygginnovasjon, seminarer i samarbeid med Tfk Eiendom

Green Business Norway arrangerer en seminarserie om grønn bygginnovasjon i samarbeid med Telemark Fylkeskommune. Seminarene setter søkelyset på fremtidens bærekraftige løsninger, kompetanse og teknologi for drift og utvikling av bygg og eiendom. Serien organiseres som en møteplass der dagsaktuelle tema innenfor bærekraftige bygg settes på dagsorden. Det første seminaret i rekken har tentativ dato 4. juni 2012.

Green Growth seminar i Warsawa 10. mai

H.M. Kong Harald og H.M. Dronning Sonja er til stede når Innovasjon Norge inviterer til Green Growth seminar i Warsawa 10. mai. Seminaret består av en plenumssesjon med innledninger og to spesialsesjoner.

Bjarne Paulsrud gjenvalgt som styreleder

Green Business Norway gjenvalgte i dag Bjarne Paulsrud, Aquateam som styreleder for nye to år. Han følges av Andrea Log, Maturo Kapital og Olaf Sveggen fra Fugro Oceanor som styremedlemmer.

Mål: En bærekraftig grønn økonomi gjennom innovative løsninger

De har en klar ambisjon om å knekke flaskehalsene i verdikjedene for organisk avfall, landbruk og biogass. Nå er oppstartsbedriften Agroplas i ferd med å nærme seg proof of performance-stadiet for sin patenterte Vortair-teknologi.

Green Business Norway samlet avfallsekspertise i Warsawa

I en konferanse forrige uke møtte representanter fra fem medlemsbedrifter i Green Business Norway representanter for polske myndigheter, faginstitusjoner og kommunale avfallsselskap til dialog og erfaringsutveksling. De fem norske representerer blant annet ekspertise innen behandling av organisk avfall.

New deal gir positive resultater i Miljøbil Grenland

Miljøbil Grenland tiltrakk seg mye oppmerksomhet da selskapet for et snaut år siden la om strategien fullstendig. Styret og den nye direktøren sto klippefast ved de valgene de hadde gjort. Nå, etter et snaut års drift med den nye strategien, begynner resultatene å vise seg.   Det var godt synlig da Miljøbil Grenland første kvartal 2011 lanserte sin kursendring. Adm. direktør Bernt Ausland legger håndflatene mot hverandre og rister hendene som med terninger: «New deal».

Åpent medlemsmøte i Green Business Norway 17. januar

Vårt første medlemsmøte 2012 går av stabelen 17. januar 13.00 – 17.00 i lokalene til Norsk Industri i Middelthunsgate 27, Oslo. Møtet er åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer. Vi har invitert en rekke innledere fra både medlemsbedrifter og eksternt hold, og får spennende presentasjoner om følgende tema: Green Industry Innovation Programme National Fund of Environment, Poland (NFOS) Presentasjon av det statlige investeringsselskapet INVESTINOR og deres vurdering av utviklingen i markedet for miljø- og energiteknologi.

EØS-midler gir muligheter

Nye EU-land vil i perioden fram til og med 2014 få overført ca 14 milliarder kroner fra EØS. Midlene er i all hovedsak norske penger.

Finansbuletin

Test

Norner: Pilotanlegg for utvinning av plast innen fem år

Norner AS planlegger innen fem år å bygge et nytt pilotanlegg for utvinning av plastråstoff fra CO2. Selskapets ønske er å kunne lokalisere anlegget til Grenlandsregionen.

Nytt medlemstilbud: Green Business Norway styrker spisskompetansen på finansiering

Green Business Norway vil øke innsatsen for medlemmer som satser på innovasjon og internasjonalisering.

Cambi skal bedre Washingtons klimaregnskap

Cambi AS skal levere et hydrolyseanlegg til et av verdens største avløpsrenseanlegg, Blue Plains, i den amerikanske hovedstaden Washington DC. For Cambi er kontrakten et gjennombrudd på det amerikanske markedet

Bjarne Paulsrud ny styreleder i Green Business Norway

Bjarne Paulsrud ble enstemmig valgt til ny styreleder i Green Business Norway på generalforsamlingen 28. april. Han overtar etter Runar Rugtvedt som takker av etter 6 år som styreleder.

Nyskapingspris til ØPD Solutions

Prisen ble utdelt i forbindelse med NHO Telemarks årsmøte i april, og i sin begrunnelse for prisen sier juryen blant annet: - Bedriften er innovativ og nyskapende og ser mulgheter innenfor mange områder.

Norsk delegasjon bistår i fornyelsen av polsk lov om avfallshåndtering

12. april tok det polske senatet imot en delegasjon fra Norge for å drøfte forberedelser til et nytt juridisk rammeverk for avfallshåndtering. Besøket var et direkte resultat av samtaler som fant sted under Green Business-konferansen i Sandefjord i fjor høst.

Cambi skal bygge Oslos nye biogassanlegg

Cambi AS vant den ettertraktede kontrakten på å bygge det nye biogassanlegget til energigjenvinningsetaten (EGE) i Oslo kommune. Cambi er valgt som totalleverandør av anlegget, og kontrakten er på ca 350 millioner kroner. Forbehandlingsløsningen skal leveres av Norsk Biogass.

Nye prosjektmuligheter i Polen

En fersk samarbeidsavtale mellom polske miljø- og regionalutviklingsmyndigheter åpner nye muligheter også for norske virksomheter som vil satse i Polen. Avtalen skal sikre en plattform for prosjekter i samarbeid mellom polske offentlige etater og private aktører.

Anne Lise Gjestvang over i pensjonistenes rekker

Green Business Norways spesialrådgiver Anne Lise Gjestvang blir pensjonist fra april. Gjestvang har valgt å takke av etter 7 års aktiv innsats for GBN. Hun har vært sentral i etableringen av organisasjonen og har vært en nøkkelperson i GBNs utvikling frem til dagens nivå. Hun har vært særlig aktiv innenfor fokusområdene bedriftssamarbeid, internasjonal relasjonsbygging og myndighetskontakt.

Cambi bidrar til Santiagos grønne profil

Cambi as har vunnet en kontrakt på renseanlegget Mapocho i Santiago, Chile. Kontrakten inngår i en leveranse som totalt har en verdi på 260 millioner Euro. Cambi skal levere en installasjon av selskapets patenterte termiske hydrolyseprosess (THP).

Norsk Biogass etablerer seg i det svenske markedet

Norsk Biogass AS er sammen med Spirac AB tildelt oppgaven med å bygge nytt forbehandlingsanlegg ved Tekniska Verket i Linköping.

Samarbeidsavtale innenfor luftovervåkning signert på Hubei-Norway days i Shanghai 13. oktober.

Lindum International, RPR Technologies, TiTech, Cambi og NILU markerte seg sterkt under miljø- og energiseminaret på Hubei-Norway days i Shanghai 13. oktober. I tillegg ble en samarbeidsavtale innenfor luftovervåkning med Hubei Provinsen signert på seminaret.

Norsk Biogass as tildelt anbudskontrakt for oppgradering av EcoPro anlegget i Verdal, Nord – Trøndelag

Norsk Biogass prisbelønnede BioSep® teknologi skal erstatte eksisterende forbehandlingslinje ved anlegget i Verdal som eies av 50 kommuner i midt – Norge.

Innovasjonspris til Norsk Biogass

Norsk Biogass as ble tildelt den nyinnstiftede “Innovasjonsprisen for 2010” under Avfallskonferansen som ble avviklet på Lillehammer denne uken. Forran mer enn 700 delegater fra inn og utland mottok oppfinner og partner Bjørn Bu prisen på vegne av Norsk Biogass.

Cambi bidrar til England møter sine mål for fornybar energi

Cambi AS har vunnet en ny kontrakt på rundt 200 millioner kroner i forbindelse med bygging av biogassanlegg i Manchester.

Community testing facillities skaper innovasjon og næringsutvikling

Green Business Norway har etablert samarbeid med Baltic Sea Solutions (BASS) på Lolland. Formålet med dette er å se hvordan test og demonstrasjonsfasiliteter kan utvikles i Norge innenfor miljøteknologi og fornybar energi.

NorgesGruppen vil være pådriver for bærekraftig drift i dagligvarebransjen

Konsernsjef Sverre Leiro er opptatt av hvordan NorgesGruppen som stor aktør kan ta ut potensialet innenfor avfallshandtering, energiøkonomisering og transport. Leiro blir å finne blant hovedinnlederne ved årets Green Business konferanse i Sandefjord.

Storordre til Miljø-Teknologi AS

Utvikling og innovasjon gir resultater. Miljø-Teknologi fjerner lukt i fra Stockholms største kloakkrenseanlegg og fra en av verdens største fiskefòrfabrikker. Ordrene har en verdi på ca 11,5 mill NOK

Green Business Norway deltok på Polish Environmental Awards

Green Business Norway deltok på utdelingen av Environmental Awards for polske bedrifter i Krakow. Utdelingen var i regi av Polish Environmental Partnership foundation. Green Business Norway presenterte norske innovasjoner innenfor miljøteknologi på arrangementet.

Proteus- løsninger for reduksjon av karbon fotavtrykket i industrien

Månedens bedrift i Green Business Norway er det Franske selskapet Proteus som tilbyr bio baserte løsninger for blant annet avløpsrensing, avfallsbehandling og bioenergi. Proteus er medlem i det franske clusteret Axelera, som er en av Green Business Norway's internasjonale samarbeidspartnere.

Sterk interesse for norsk miljøteknologi i Poznan, Polen

Norske selskaper markerte seg sterkt under årets utgave av Poleko, den største miljøteknologi-messen i sentral/øst Europa som arrangeres hvert år i Poznan, Polen. Det var spesielt norsk kompetanse, teknologi og løsninger innenfor avfall/gjenvinning og vannbehandling som fanget stor interesse blant besøkende og øvrige utstillere på Poleko.

Geoenergi – Pengepumpe under jorden

Månedens medlemsbedrift i Green Business Norway er selskapet Geoenergi AS som leverer komplette turnkey geotermiske anlegg. Selskapet ble etablert i 1999 av Rune Helgesen, og er i dag en av de ledende aktørene på det norske markedet.

Norsk Biogass ny medlemsbedrift i Green Business Norway

Matavfall er en verdifull grønn energiressurs som innsatsmiddel i biogassproduksjon. Samtidig er matavfall mange steder et betydelig sosialt problem med stor negativ betydning for miljøet om det ikke behandles korrekt.

Green Business Norway øker satsningen i det Polske markedet

Stor interesse for norsk teknologi i det polske markedet

Det polske markedet viser stor interesse for norsk teknologi, kompetanse og løsninger innenfor vann og avfallshandtering. Dette er den foreløbige konklusjonen etter besøket fra Polske avfallsdirektører 18-19 mai og deltakelsen på Wod-Kan messen 26-29 mai.

Velkommen til hit Barcelona – World Innovation Summit, 17.6-19.6.2009

EU har annonsert 2009 som The Year of Creativity and Innovation. Spania (Barcelona) har tatt et initiativ ved å lansere møteplassen (mellom investorer og entreprenører) HIT Barcelona - World Innovation Summit fra den 17.6 og til den 19.6.2009 i Barcelona

Green Business Norway presenterte norsk miljøteknologi på GALA i Warszawa

GALA er den årlige nasjonale prisoverrekkelsen til miljøsertifiserte bedrifter og kommuner i Polen, med utdeling av hele 46 priser. GALA arrangeres en gang i året med bred deltakelse fra den polske regjeringen og parlamentet.

Aquateam feirer 25 år som miljørådgivere

Den 1. mars 2009 var det 25 år siden Aquateam AS ble etablert som en knoppskytings bedrift fra Norsk Institutt for vannforskning. En av Aquateams hovedoppgaver er å bistå industri og næringsliv med kompetanse for å finne fram til gode løsninger på aktuelle miljøproblemer

Infrastrukturkonferanse i Grenland

Infratech AS inviterer til konferanse om infrastruktur i Grenland. Blant temaene er fjernvarme og naturgass, veg- og jerbanespørsmål m. m

Superkontrakt til ØPD

Østlandet Plast og Dykkservice sikret seg i går en kontrakt for legging av vann og avløpsledninger i skjærgården i Sarpsborg. Kontrakten har en verdi på 26 mill kroner

Tata Motors satser på Miljøbil Grenland

Tata Motors vil gjennom sitt datterselskap, Tata Motors European Technical Centre, satse stort på Miljøbil Grenland AS. Gjennom en rettet emisjon i høst gikk Tata Motors inn på eiersiden for å industrialisere produksjon av bilbatterier og en konverteringslinje av biler til eldrift.

Tilbake til toppen